Werken

 

U gaat (of bent) aan het werk als waarnemer of hidha. Dan moet u een aantal zaken regelen en weten. Hieronder vindt u die op een rij. Soms specifiek voor onze regio, een groot deel is op alle waarnemers in Nederland van toepassing.

Registratie
Hierover hebt u bij het afronden van de opleiding de nodige instructies gekregen (RGS, BIG etc.). Door het organiseren van nascholingen, FTO en intervisie willen we hierbij helpen.

Kamer van Koophandel
Inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) is sinds een aantal jaren verplicht voor dokters.

Verzekeringen
Verzekeringen zijn noodzakelijk op een aantal terreinen: beroepsaansprakelijkheid, rechtsbijstand en arbeidsongeschiktheid.

Pensioen
Pensioenopbouw geschiedt verplicht via het SPH.

Klachtenregeling
Per 1 januari 2017 is iedere huisarts verplicht aangesloten te zijn bij een geschillenregeling. Wij verwijzen u voor nadere informatie naar de website van de Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg.

Praktijkovername
U bent klaar met uw opleiding en wilt aan de slag in uw eigen praktijk. Of u werkt al langer als waarnemer en bent eraan toe om voor uzelf te beginnen. Maar hoe vindt u een praktijk in Drenthe die bij u past?

Wij kennen alle huisartsenpraktijken, praktijkhouders en huisartsen in de provincie. Ook weten we van de meeste praktijken die een opvolger zoeken. Waardevolle informatie als u naar een praktijk zoekt.
Als u uw contactgegevens en wensen aan ons doorgeeft kunnen wij u attenderen op vacante praktijken. U kunt ook zelf actief op zoek. Op de LHV-website zijn vacatures te vinden. Evenals op de website van de HZD. Ook kunt u via de kringnieuwsbrief een brief en cv laten meesturen. Ook wijzen wij u graag op de Waarneemapp (samenwerking LHV en Waarneemapp). 

Contact
wagrodrenthe@lhv.nl
Telefoonnummer: (085) 048 01 01

Nadere informatie
De LHV-website en bijvoorbeeld de gratis Startersdag biedt veel informatie.