Opvolging huisartsenzorg

 
Opvolging huisartsenzorg
Hier kunt u informatie over 'opvolging huisartsenzorg' vinden. Informatie voor de huisarts die een opvolger zoekt en informatie voor de startende huisarts met tips en adviezen.

Veel informatie over praktijkoverdracht is ook te vinden op de LHV-website zoals een uitgebreide toolkit.

Praktijkopvolging
Op zoek naar een opvolger
Er komt een moment dat u uw praktijk wilt overdragen aan een collega. Het is verstandig om tijdig, dat wil zeggen 1 – 3 jaar van te voren, op zoek te gaan naar een opvolger. Het aanbod van praktijken is in delen van Drenthe momenteel groter dan de vraag. Wij kunnen u helpen uw praktijk voor te bereiden op overname en zoeken graag mee naar een opvolger.  Wij hebben toegang tot het netwerk van startende huisartsen in de regio. We kunnen u met potentiële overnamekandidaten in contact brengen. De uitdaging is vroegtijdig de mogelijke problematiek rond de opvolging in kaart brengen en daarvoor plannen te maken.

Op de LHV Vacaturebank & praktijkmatch kunt u vacatures plaatsen voor andere huisartsen. U kunt daarbij uw praktijk uitgebreid beschrijven, foto's plaatsen en documenten zoals een plattegrond toevoegen. Collega's kunnen via de website rechtstreeks reageren op uw vacature

De kracht van uw praktijk uitlichten (communicatie & advies)
Om een geschikte opvolger te kunnen vinden, is het van belang de relevante informatie over de praktijk inzichtelijk te hebben om daarmee de praktijk aantrekkelijk te omschrijven en onder de aandacht te brengen. We kunnen u helpen bij het opstellen van een praktijkprofiel en zonodig helpen bij het zoeken naar een opvolger. Is bekend dat u op zoek bent naar een opvolger? Gebruikt u bestaande netwerken optimaal? Is er een vacature geplaatst?

De praktijk aantrekkelijk maken (organisatie & samenwerking)
Het kan nodig zijn om uw praktijk aantrekkelijker te maken voor potentiële opvolgers. Uit onderzoek is bekend wat jonge huisartsen zoeken en welke praktijkaspecten zij belangrijk vinden. Het regelen van zaken als een goede website, een geaccrediteerde praktijk en vastgelegde werkprocessen kunnen de drempel voor een opvolger verlagen. Desgevraagd kunnen we u hiermee op weg helpen.

Praktijkovername
Op zoek naar een eigen praktijk
U bent klaar met uw opleiding en wilt aan de slag in uw eigen praktijk. Of u werkt al langer als waarnemer en bent eraan toe om voor uzelf te beginnen. Maar hoe vindt u een praktijk in Drenthe die bij u past?

Een groot netwerk
Wij kennen alle huisartsenpraktijken, praktijkhouders en huisartsen in de provincie. Ook weten we van de meeste praktijken die een opvolger zoeken. Waardevolle informatie als u naar een praktijk zoekt.
Als u uw contactgegevens en wensen aan ons doorgeeft kunnen wij u attenderen op vacante praktijken. U kunt ook zelf actief op zoek. Op de vacaturebank van LHV en de vacaturebank van HZD zijn vacatures te vinden. Evenals op de website van Proscoop . Ook kunt u via de nieuwsbrief een brief en cv laten meesturen. 

Hulp bij praktijkstart
Huisartsen die een praktijk willen overnemen kunnen daarbij hulp en ondersteuning krijgen. De LHV biedt onder andere de cursus praktijkstart en het handboek praktijkstart  en in Drenthe biedt de HZD desgewenst ondersteuning bij de overname en/of het opstarten.

Starters & stoppers bijeenkomsten
Wij organiseren contactbijeenkomsten waarbij starters en stoppers elkaar kunnen ontmoeten. Hou hier voor de berichtgeving in de gaten. U kunt zich ook bij ons aanmelden als belangstellende, dan ontvangt u een uitnodiging voor de bijeenkomst voor starters & stoppers.

Contact
Drentse Huisartsen                                           HZD                            
E drentsehuisartsen@hzd.nu                            T 088 - 0504000 


Nieuwsberichten

Terugblik Themabijeenkomst Toekomst Huisartsenzorg juni 2017 

Hoe verder met het dreigende huisartsentekort?