Mentor-Menteeprogramma

 
Dit jaar biedt de kring het mentor-menteeprogramma voor het eerst aan haar leden aan. In dit programma wordt een ervaren huisarts (de mentor) vrijwillig een tijd gekoppeld aan een minder ervaren huisarts (de mentee). Op deze manier kunnen zowel professionele vaardigheden (wel/geen eigen praktijk? hoe ben ik als werkgever en collega?) als persoonlijke vaardigheden (waar wil ik over vijf jaar zijn? wel/geen bestuursfunctie?) met elkaar worden gedeeld. Dit met als doel om van elkaar te leren.

De deelnemende huisartsen worden tijdens het programma begeleidt door een procesfacilitator (Marjorie van der Cingel, psycholoog-docent aan de Huisartsenopleiding UMC Utrecht). Daarnaast verzorgt de procesfacilitator ook de korte, met 3 punten geaccrediteerde, training voor mentoren en koppelt de mentor aan een mentee.

De LHV regio Oost-Nederland biedt het programma aan sinds 2015 en heeft daarop veel positieve reacties van huisartsen ontvangen. Destijds vertelden een mentor en een mentee in De Dokter (april 2015) over hun ervaringen met het programma. Hierover lees je meer in de bijgevoegde bijlages onderaan de pagina.