Wie is Olaf Kuipers?

 
Wie is Olaf Kuipers?
Ik ben Olaf Kuipers, drieënveertig jaar en sinds 2007 werkzaam als huisarts in praktijk Westerbork. Ook maak ik deel uit van het bestuur van de Drentse Huisartsen Coöperatie. Op de ALV van juni ben ik benoemd als bestuurslid en vandaag stel ik me aan je voor!

Voldoende tijd
De kern van de huisartsgeneeskunde is voor mij de ontmoeting tussen huisarts en patiënt. Daarvoor moet voldoende tijd zijn. Voldoende tijd én aandacht om je patiënt te ondersteunen en te begeleiden bij zijn of haar ziekte(n).

Ik vind het belangrijk dat wij die boodschap als huisartsen blijven uitdragen en dat we streven naar meer tijd voor patiënt en huisarts, om zo onze patiënten dé aandacht te kunnen geven die ze verdienen.   

Samen de basis leggen
Ook zie ik een actieve rol voor de huisartsen in Drenthe in het vormgeven van de huidige en de toekomstige gezondheidszorg. We hebben daar als beroepsgroep best goede ideeën over! Hoe mooi is het als we met die ideeën de basis leggen voor de (toekomstige) gezondheidszorg in Nederland?

Over mijzelf
In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met mijn vrouw en dochter Guusje (12). Wij zijn regelmatig (te paard) in de Drentse bossen te vinden.