Nieuw bestuurslid: Marinka van Dijk

 
Op de ALV van 20 juni ben ik benoemd als Algemeen Bestuurslid van de LHV Huisartsenkring Drenthe. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om me even voor te stellen.

Mijn naam is Marinka van Dijk, ik ben 39 jaar jong, moeder van twee dochters van 11 en 13. Ik ben in januari 2011 met man en kinderen naar Drenthe verhuisd om een praktijk in Nieuw-Buinen over te nemen, nadat ik een beetje uitgekeken was geraakt op mijn vorige praktijk, in Kootwijkerbroek op de Veluwe. In Nieuw-Buinen kreeg ik voldoende uitdaging: een (solo-!)praktijk van 3300 patiënten in een veengebied, met veel psychosociale problemen en ook veel somatische morbiditeit. De afgelopen 2,5 jaar heb ik gebruikt om de zorg voor deze patiënten naar een hoger niveau te tillen, met een nieuw pand en inzet van meer assistentes, Hidha, vaste waarnemer, POH-S, POH-GGZ en samenwerking binnen GC de Monden, een intensief samenwerkingsverband voor nulde- en eerstelijnszorg. Nu ik ook de huisartsenopleiding en de NPA-praktijkaccreditatie heb weten binnen te halen, krijg ik weer ruimte voor bestuurswerk, een andere liefhebberij van me.

Ik vind het huisartsenvak een prachtig vak, en ik zie grote kansen in de landelijke ontwikkelingen, die aangeven dat er meer zorg naar de eerste en nulde lijn dient te gaan. Als we gaan zitten kniezen dat we steeds meer moeten doen voor steeds minder geld, wordt het vak niet leuker, maar als we er met elkaar de schouders onder zetten kunnen we iets heel moois maken van de zorg in de eerste lijn, in nauwe samenwerking met de nulde en tweede lijn. Een goede samenwerking tussen de verschillende huisartsenorganisaties (Kring, DHC/HZD en CHD) is daarbij naar mijn mening van groot belang. Dat is de ambitie waarmee ik mij beschikbaar heb gesteld voor een bestuursfunctie, en waaraan ik hoop een bijdrage aan te kunnen leveren, met mijn kennis en ervaring uit eerdere bestuursfuncties bij de Huisartsenvereniging Eemland, MCCE en Primair Huisartsenposten.

Besturen kunnen we niet zonder input van de achterban, dus ik hoop jullie allen op veel vergaderingen te zien, en mocht je niet in de gelegenheid zijn om die te bezoeken en wel vragen of opmerkingen hebben: mail me gerust, mvandijk@mcnoorderbreedte.nl of huisartsenkringdrenthe@lhv.nl.

Hartelijke groet, Marinka van Dijk