Kring ondertekent convenant huisartsenzorg

 
Op vrijdag 7 december 2012 ondertekenden vijf zorgpartijen het convenant huisartsenzorg Drenthe in het kader van het Huisartsen Rampen Opvang Plan (HaROP). Dit plan beschrijft op welke wijze huisartsen samenwerken en opschalen om bij rampen en incidenten, zoals de uitbraak van een infectieziekte, huisartsenzorg te kunnen blijven leveren.

De LHV-Huisartsenkring Drenthe, Centrale Huisartsendienst Drenthe, Veiligheidsregio Drenthe sector GHOR, GGD Drenthe en het Acute Zorg Netwerk Noord Nederland ondertekenden het convenant. Drenthe is een van de vele regio's waar afspraken over samenwerking tussen huisartsen en de crisisorganisaties formeel worden vastgelegd.

In het plan staat de organisatie van de huisartsenzorg bij een ramp centraal. Het plan treedt in werking bij bijvoorbeeld een grote ramp in een fabriek en bij rampen die geleidelijk komen, zoals een grieppandemie. Belangrijke punten in het plan zijn onder meer hoe de partijen elkaar en het publiek informeren bij een ramp en hoe de huisartsenzorg bij een ramp beschikbaar blijft.

Er zijn afspraken gemaakt over de coördinatie van de zorg vanuit een crisisteam. Vanuit het crisisteam kan informatie over gezondheidsrisico's snel aan de betrokken huisartsen worden doorgegeven. In het Huisartsen Rampen Opvang Plan staan ook praktische zaken beschreven, zoals het organiseren van de extra benodigde middelen.
Geïnteresseerde huisartsen kunnen meer informatie vinden op de kringwebsite onder het dossier HaROP.


Zin in een leuke trainingsavond?

GHOR Drenthe organiseert dit jaar 3 monodisciplinaire trainingen. Tijdens deze trainingen wordt u als huisarts ingezet in een behandelcentrum voor lichtgewonden die slachtoffers zijn van een relatief kleinschalig incident zoals een steekpartij en/of schietpartij. Het doel van deze training is huisartsen in een relatief rustige omgeving kennis te laten maken met het werk van de GHOR.

Locatie: GGD-gebouw Assen.
Data trainingen: 4 april 2013, 16 mei 2013 en 10 oktober 2013.
Tijdstip: telkens van 19:00 - 22:00 uur.
Interesse in deze training? Dan kunt u contact opnemen met Albert Tjarks (a.tjarks@ggddrenthe.nl)