Huisartsopleiders gezocht!

 
Huisartsopleiders gezocht!
Huisartsen die hun aanstaande collega’s opleiden doen dat als huisarts-docent of als praktijkopleider. Aan beiden is geregeld een tekort. Wie drie of vier dagen per week een leergierige aios in de praktijk heeft, maakt diens ontwikkeling van dichtbij mee en leert er zelf ook flink van. Wie eenmaal huisartsopleider is geworden, stopt er daarom niet snel weer mee. Maar lastige kanten zijn er ook: de praktijkruimte moet er bijvoorbeeld op zijn berekend. Daarom is er toch regelmatig een tekort aan huisartsopleiders.

Een ander ervaringsfeit is, dat huisartsen die in een bepaalde omgeving zijn opgeleid, ook sneller geneigd zijn zich daar te vestigen. Dat is de reden dat de LHV Kringen de dependance van de opleiding in Zwolle gesteund hebben, en dat we U nu willen oproepen om te overwegen U ook als opleider aan te melden!

Gezocht
Voor de regio’s Zuid-Drenthe, Zwolle, Flevoland en Vechtdal wordt op dit moment dringend gezocht naar huisartsopleiders voor de Universiteit Groningen (dependance Zwolle).

Nadere informatie
Geïnteresseerd? U kunt contact opnemen met  de heer G. Plat, teamleider opleiders (g.h.plat@umcg.nl) of  met mevrouw A. Breed, stagebeheerder huisartsopleiders (a.c.breed@umcg.nl) van het huisartsinstituut. Telefoon 050-3632975.

Opleiderschap
Nadere informatie over ‘Opleiderschap geeft een nieuwe dimensie aan je vak’.