Huisartsbegeleider Douwe van der Werf: ‘Oriënteer je tijdig op je opvolging’

 
Huisartsbegeleider Douwe van der Werf: ‘Oriënteer je tijdig op je opvolging’
Het is gebleken dat het huisartsen in Drenthe meer moeite kost om een opvolger te vinden. Daarom is het van belang hierover vroegtijdig na te denken en plannen te maken. Douwe van der Werf is door Kring en de HZD gevraagd op te treden als huisartsbegeleider. Hij gaat 60+ huisartsen uit Drenthe over deze kwestie benaderen en ze hierbij ondersteunen en stelt zich hieronder aan je voor.

Ik heb ruim dertig jaar een huisartsenpraktijk gehad in Noordscheschut. Met heel veel plezier heb ik daar, samen met collega Rens Pouwer en later met HIDHAs Iris Dahler en Nadine Damman, gewerkt. Iris en Nadine hebben de praktijk inmiddels overgenomen, waarmee de continuïteit van de zorg is gewaarborgd. Ik ben nu drie jaar gepensioneerd,  doe regelmatig waarnemingen en heb nog enkele bestuursfuncties.

Mijn plan als huisartsbegeleider is om de 60+ huisartsen benaderen en met hen in gesprek te gaan. De uitdaging is vroegtijdig de mogelijke problematiek rond de opvolging in kaart brengen en daar een oplossing voor te bieden. Hierbij is het ook belangrijk dat het duidelijk wordt voor praktijkzoekende huisartsen welke praktijken vacant zijn of worden. Voorop staat dat de continuïteit van de huisartsenzorg voor de patiënten gegarandeerd wordt, waar hij of zij ook woont in Drenthe.