Graag stel ik mij aan u voor: Jan Sorgdrager

 
Op de ALV van 27 november jl. ben ik benoemd tot algemeen bestuurslid. Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Jan Sorgdrager, 58 jaar en sinds 1990 gevestigd in Klazienaveen. In het begin in een duopraktijk met één assistente en nu in een groepspraktijk met 5 parttime werkende huisartsen, 7 assistentes en 3 praktijkondersteuners. In de loop der jaren heb ik me steeds meer gerealiseerd dat de zorg voor patiënten niet alleen afhankelijk is van de inzet en de kundigheid van de huisarts maar vooral ook van de organisatie van de praktijk en van de gehele huisartsenzorg. Daarom heb ik me in de afgelopen jaren bezig gehouden met de ontwikkeling van praktijkondersteuning en de inzet van nurse practitioners. Daarnaast heb ik enkele jaren bij het Nederlands Huisartsen Genootschap gewerkt aan een project over samenwerking tussen huisartsen.

Op dit moment maakt de huisartsenzorg een enerverende periode door waarin veel verandert. Het is belangrijk dat wij als huisartsen zorgen dat wij daarop anticiperen en ons niet laten verrassen. Daarom ben ik enige tijd geleden toegetreden tot het bestuur van de Zuidoost Drentse Huisartsen Coöperatie en nu dus ook tot het bestuur van de Huisartsenkring.

Binnen het bestuur heb ik als aandachtsgebied de transmurale zorg en de ouderenzorg. Ik hoop dat u met me mee wilt denken en me op de hoogte houdt van tips en opmerkingen.
Ik ben bereikbaar via: j.sorgdrager@ezorg.nl of huisartsenkringdrenthe@lhv.nl.

Met hartelijke groet,
Jan Sorgdrager