ELV-bed Meppel via één telefoonnummer

 
ELV-bed Meppel via één telefoonnummer
Zelf op zoek gaan naar beschikbare bedden én het ene na het andere telefoonnummer opzoeken is verleden tijd. Vanaf 1 november 2017 vraag je gemakkelijk een bed aan via het één ELV-loket Meppel. Het loket fungeert als een inbelpunt. Zowel voor huisartsen als het Isala Diaconessenhuis Meppel.

Hoe werkt het?
Om te weten welk type verblijf het beste bij de situatie past maak je gebruik van het landelijke afwegingskader. Dit formulier bestaat uit 7 stappen en laat na het doorlopen van deze stappen direct zien welk type verblijf geïndiceerd is.

Vervolgens bel je naar 085 071 0273. Daarna selecteer je de zorgaanbieder van jouw voorkeur: Zorggroep Noorderboog, Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) en Zorgcollectief Zuidwest Drenthe (ZZWD). Geen bed beschikbaar? Dan regelt de zorgaanbieder een alternatief. Met de zorgaanbieder stem je onderling af op welke manier je de verwijsbrief verzendt.

Het ELV-loket Meppel is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Ook voor de huisartsenposten. Wanneer je patiënt te ver weg wordt geplaatst, zorg je er zelf voor dat een collega de (laag complexe) huisartsenzorg voor deze patiënt overneemt. Vindt opname in de ANW-uren plaats, dan word je daar de volgende dag van op de hoogte gesteld. Ook dan bepaal je of je de zorg zelf gaat leveren of vraag je een collega deze zorg over te nemen.

Graag vragen we je het telefoonnummer en de hierboven beschreven werkwijze ook te delen met je hidha/waarnemer. Lees meer over deze samenwerking van Proscoop, LHV en Drentse Huisartsen in de samenwerkingsafspraken.

Downloads

1) Kaart Meppel
2) Overzicht locaties ELV-bedden
3) Afwegingsformulier