Bericht van uw voorzitter

 
Met de vakantie voor de deur is er hoopvol nieuws te melden in Huisartsenland.

Tijdens de manifestatie van ‘Het Roer Moet Om’ in de Rode Hoed in Amsterdam zijn veelbelovende uitspraken gedaan door de minister en de voormannen van de grote zorgverzekeraars. Vlak daarna was op 17 juni een ALV van de Kring Drenthe, waar de Landelijk voorzitter, Ella Kalsbeek, kwam kennismaken en in gesprek ging met de leden. Een aardige manier om over en weer kennis te maken!

Vervolgens was er op 23 juni een Ledenraad van de LHV in Utrecht waar de minister zelf op bezoek kwam. Zij had eerst een toespraak, waarna een vragen(half)uurtje volgde, waarin mevrouw Schippers  opnieuw bevestigde dat het haar menens is om voor het einde van de zomer (“per 1 september, maar in ieder geval per 1 oktober 2015”) in te gaan op de belangrijke punten die met name ook door het actiecomité van ‘Het Roer Moet Om’ ter sprake zijn gebracht. Bekijk voor een verslag van de Ledenraad de site van de LHV.

Vanuit het verleden hebben we onze slogan “eerst zien, dan geloven” zeker nog overgehouden, maar het lijkt erop dat het de minister ernst is om veranderingen aan te brengen in de wurggreep waarin wij als huisartsen gehouden worden aan de mededingingswet, alsmede aan de onzinnige administratieve rompslomp.

In oktober zullen we zien wat er is afgesproken en komend jaar zullen we het dan ook daadwerkelijk aan den lijve moeten ondervinden!

In ieder geval: er zijn goede redenen om wat dit betreft het najaar positief tegemoet te zien!