Cursus kind met koorts en vaccineren

 
Iedere huisarts krijgt regelmatig te maken met een kind of zuigeling die zich met koorts presenteert. De een betreedt deze situatie met een zelfverzekerd gevoel, de ander voelt zich wat minder comfortabel. Deze cursus geeft de huisarts handvatten om het kind met koorts zonder twijfel te benaderen en zo het kind “at risk” te leren onderscheiden van het kind waarbij rustig afgewacht kan worden.

Om dit gevoel van zelfverzekerdheid te krijgen richt de cursus zich op een aantal zaken: huisartsen inzicht geven in de rijping van het immuunsysteem, het verbreden van kennis over virale en bacteriële verwekkers op verschillende leeftijden en leren onderkennen van verschillende oorzaken van koorts bij het kind. Ook gaan we in op de waarde van een CRP en komt aan bod wat te doen bij kinderen met een afweerstoornis of afweeronderdrukkende medicatie.

De belangrijkste bescherming voor gevaarlijke infecties krijgt het kind nog altijd door vaccinaties. De laatste tijd duikt het vaccineren toenemend op in de media en daalt het percentage van de “herd immunity” gestaag. Veel zorgverleners krijgen te maken met ouders die overwegen hun kind niet te laten vaccineren. Hoe trek je deze ouders toch over de streep? In deze cursus wordt ingegaan op de waarheden en fabels rondom vaccinaties, de achtergronden van het nut van vaccinatie, als mede de twijfels. Maar vooral richt de cursus zich op het vergaren van praktische tips en “strijdmiddelen” om ouders toch te overtuigen van de noodzaak van vaccinaties.

U leest hier meer informatie. 

Praktische informatie

Datum
vrijdag 29 november 2019 - 09:00 t/m 17:00
Locatie
Amsteldijk 223
1079 LK Amsterdam
Nederland
Accreditatie
6 punten
Kosten
€275